Lilypie Fourth Birthday tickers

15 Ekim 2009 Perşembe

yaman'dan yeni çıktı!!

3.ayımız bitti, yeni yeni adetler, tuhaf üçkağıtçılıklar, karşıkoymalar başladı bile.neler mi yaşıyoruz şu günlerde?
  • Bazısı yemek seçer,benim miniğim meme seçiyor:) sağ memeyi istemezmiş,solcu olacak çocuk,illa ki sol meme olacak.yoksa emmezmiş..
  • 2 gün öncesine kadar Tracy Hogg önerilerinin tümü uygulanarak(loş oda,hafif bir kundakla sakinleşme,ağza emzik,sırta pat pat,kulağa pışş pışş....) uykuyla buluşan ve bize çok fazla zorluk çıkarmayan bebek, 2 gündür uyku saatinde çıldırıyor,kundağa karşı koyuyor,eller dışarda kalacakmış.Peki aşkım senin istediğin gibi olsun..yok o da olmuyor,3 parmağı birden ağzına tepince öğürüyor.emzikle mücadele içinde,onuda istemezmiş..geçen gün böyle boğuşurken kundak tülbenti parmaklarına dolanmıştı,tülbentle beraber emince parmaklarını pek bir lezzetli geldi.,şans mıdır artık ya da öyle mi istiyor anlamadık,uyuyakaldı.fakat 2.denemede bu sefer ben parmaklarını ağzına götürdükçe onu da istemedi.Resmen tesadüfen uyuyor,hiçbir uyku politikası izleyemiyoruz,ne denk gelirse emiyor öylece uyuyakalıyor.Bu konuda tüm fikirlere açığım, ne yapayım??(memede uyutmak istemiyorum)
  • Tüm bunların yanında bir tatlılık,bir anlamlı gülmeler..beni uzun uzun takip etmeler  ve oyuncaklara aşırı bir ilgi başladı.kendi kendisine aktivite yapmak bir kenara ,sırtüstü yattığı anda kıyameti koparan çocuk,20 25 dakika kadar dönencesine bakarak vakit geçirir oldu eğer eşref saatiyse tabii..ışıklı,müzikli ,otomatik bir dönence aldım ona,çok da iyi oldu..çok sevdi.

  • Doğduğundan beri vazgeçmediği,en sevdiği , temiz bezi anında doldurma ve kısacık süren gündüz kestirmeleri gibi huylar aynen devam..zira uyku bile diyemeyeceğim ,35.dakikayı zor buluyor.
  • Televizyona pek bir dikkatli bakıyor zaten uzunca bir süredir..şu sıra artık eni konu güldüğü ,çığlık attığı reklamlar var..bol mavi efektli ''sütaşş ayran...sütaşş ayran..içtikçe iyi hissedeceksin'' reklamına 3 seferdir denk geliyorum çığlıkla kahkaha arası bir efektle karşılık veriyor.(tv nin kapanma vakti geldi heralde)aşağıda ki resim işte tam o dakika çekildi.

  • Dönmekte yeni çıkan adetler arasında ilk sıralarda yerini alırken,balkanlardan gelen kusmukla karışık süt yağmuru ise sırtımdan aşağılara doğru iniyor bazı günler

Şimdi böyle madde madde çocuğumu şikayet eder gibi oldum,hiç böyle bir niyetim yok..Haaşaa....Sadece unutmayayım diye yazdım işte.

1 yorum:

Gül dedi ki...

Merhaba Ozgur anne,
evet soyledigin gibi ne kadar uzun zaman olmus. yaman ne kadar buyumus! masallah! ve ne kadar cok sey yasamıssınız. yogun ve bir o kadar da guzel.. hele fotograflara bayıldım. detaylar bir harika. biberon ve sut damlası favorim :)
artık buralardayım. biraz yogunum ama en azindan daha cok vakit ayirmaya calisiyorum..
sevgiler,